Wednesday, January 3, 2018

My autumn gold milk recipe


This post was already released in 2017, so I re-uploaded it in 2018
Hello dear green people
Fall time is also the time where most people're getting a cold or a flu. 
Being surrounded by a lot of bacterias in public transport and sneezing people doesn't help the situation.
But there are a lot of healthy foods you can consume to boost your immune system during the colder months and I wanted to share this with you.
Being a hobby-singer I realized, that the milk was a great supporter for my voice - I hit the high notes without any problems and the throat was mucus-free. So I think this drink is perfect for any musician out there!


For this recipe you need:
Turmeric | one tablespoon or 2 fresh pieces of turmeric
Ginger | 1/2 a tablespoon or a small fresh piece of ginger
cinnamon | 1/2 tablespoon
- your milk of choice - because of the neutral taste i prefer to use oat milk, but you can use another plant based milk or regular milk  | 300ml for one cup of the drink
coconut oil | 1/2 tablespoon
- a sweetener of your choice [agave nectar, maple sirup, date sirup, rice sirup, coconut nectar] I simply used honey
black pepper
water 120ml
- a pan
- a cup


Let's go:
1. In a pan you add 120ml water and 1 tbsp turmeric, 1 tbsp ginger and 1/2 tbsp cinnamon. Cook this until it gets a thicker texture.
2. Now you take 300ml of your milk and add this to the turmeric-liquid. You can now add the coconut oil and the sweetener too. 
3. And last but not least you add a bit of black pepper to the milk and fill it in your cup.

Enjoy it while hot!
Health benefits of the ingredients:
- Turmeric: Anti-inflammatory, relieves pain, reduces risk of cancer, detoxes mercury in your body, protects from fluorids
- Ginger: Reduces risk of getting cancer,  relieves pain, treats nausea, reduces muscle pain,anti-inflammatory, helps to heal sore throat
- Cinnamon: Desinfecting, anti-inflammatory, reduces the risk of heart diseases, lows blood sugar, supports the fatreduction, sweat-reducing.
- Coconut oil: Anti-baterial, anti-inflammatory, protects from heartdiseases, boosts the immunesystem
- Black Pepper: Reduce cough, flu, dental disease and heart disease,  heals airway disease, antibacterial

 Advertisement/Commercial - by showing curtain brands of the foods. 
I don't get any money for writing about the ingredients. 
---------------------------------------------------------------------------------

Hallo ihr lieben grünen Leute
Im Herbst haben Erkältungen und Grippe Hochsaison. Ist man dann mit den öffentlichen Verkehrsmitteln unterwegs und von krankheitgeplagten Menschen umgeben, hilft dies dem Immunsystem auch nicht gerade auf die Sprünge.
Es gibt aber einige Lebensmittel, mit denen ihr euer Immunsystem stärken und somit vielleicht auch vor der einen oder anderen Erkrankung schützen könnt.
Als Hobbysängerin habe ich nach dem Trinken der Milch positive Auswirkungen auf meine Stimme gemerkt: Der Hals war schleimfrei und die hohen Töne konnten mühelos getroffen werden. Ich denke diese Milch ist somit ein super Getränk für alle Musiker unter euch!
Für dieses Rezept benötigt ihr:
- Kurkuma | 1 EL gemahlener oder 2 Stück frische Kurkumawurzel
- Ingwer | 1 EL gemahlener oder 1 kleines Stück frischer Ingwer
- Zimt | 1/2 EL 
- 300ml Milch - wegen dem neutralen Geschmack habe ich hier Hafermilch verwendet. Ihr könnt aber auch Kuhmilch oder andere Pflanzenmilch verwenden
- Kokosöl | 1/2 EL
- Süssungsmittel [Agavendicksaft, Ahornsirup, Dattelsirup, Reissirup, Kokosblütensirup] - ich habe Honig verwendet
Schwarzer Pfeffer
- 120ml Wasser
- einen Topf
- eine Tasse
So gehts:
1. In einem Topf erwärmt ihr den Kurkuma, den Ingwer und den Zimt mit den 120ml Wasser und köchelt alles auf, bis eine dickflüssige Konsistenz ensteht.
2. Danach fügt ihr 300ml eurer Milch, Kokosöl und das Süssungsmittel hinzu.
3. Zum Schluss mahlt ihr noch frischen, schwarzen Pfeffer in den Topf und füllt das Ganze in eure Tasse ab.

Warm geniessen!

Die gesundheitlichen Vorteile der Zutaten:
Kurkuma: Entzündungshemmend, schmerzlindernd, beugt Krebs vor, entgiftet Quecksilber im Körper, schützt vor Fluoriden
- Ingwer: Reduziert das Krebsrisiko, schmerzlindernd, mindert Übelkeit, reduziert Muskelschmerzen, entzündungshemmend, hilft bei Halsschmerzen
- Zimt: Desinfizierend, entzündungshemmend, reduziert das Risiko für Herzkrankheiten, senkt den Blutzuckerspiegel, fördert den Fettabbau, schweissreduzierend
- Kokosöl: Antibakteriell, entzündungshemmend, schützt vor Herzerkrankungen, stärkt das Immunsystem
- Schwarzer Pfeffer: Lindert Husten, Erkältungen, Zahnerkrankungen und Herzerkrankungen, heilt Atemwegserkrankungen, ist antibakteriell
* Unentgeltliche Werbung durch Zeigen der Marken anhand der Lebensmittel. Ich erhalte kein Entgeld dafür, dass ich über die Zutaten berichte. 

No comments:

Post a Comment